Header Veelgestelde vragen over thermovormen

Veelgestelde vragen over thermovormen

Regelmatig krijgen we vragen over onze thermovormproducten. Daarom hebben we de meestgestelde vragen gebundeld. Natuurlijk kunt u uw vraag ook stellen aan onze customer service collega’s.

Waarom gebruiken we kunststof als verpakkingsmiddel?

Kunststofverpakkingen zijn licht, goedkoop en als ze van monomateriaal zijn gemaakt heel goed recyclebaar. Verder verhoogt kunststof de houdbaarheid van het verpakte product waardoor we voedselverspilling voorkomen.

Wat is thermovormen?

Thermovormen wordt ook wel vacuümvormen genoemd. Dit is een productieproces waarbij vlakke kunststoffolie wordt verwarmd tot het plastisch wordt. Daarna wordt de warme kunststoffolie vacuümgetrokken en met behulp van een matrijs gevormd tot cups, bakjes of deksels.
Hierna wordt de matrijs gekoeld en neemt het materiaal een vaste vorm aan. In de laatste stap worden de cups, bakjes of deksels gestanst en opgestapeld.

Welke materialen gebruikt Hordijk Verpakkingen?

We gebruiken PET, dat is de verzamelnaam voor: APET (virgin PET), RPET (gerecycled PET) en CPET (ovenbestendig PET) en PP (magnetronbestendig).

Is kunststof slecht voor het milieu?

Over deze vraag is vaak discussie. Kunststof is niet slecht voor het milieu, als het maar op een verantwoorde manier wordt toegepast. Dit betekent dat kunststofproducenten hun producten van monomateriaal moeten maken. En dat de consument het product na gebruik in de juiste afvalbak moet gooien.

Wat is het Plastic Pact?

Het Plastic Pact is een vrijwillige ambitie-overeenkomst tussen de overheid en het bedrijfsleven. Dit zijn in het kort de doelstellingen voor 2025:

  • Alle ingezette kunststof moet 100 procent recyclebaar zijn.
  • Er moet 20 procent minder kunststof worden gebruikt.
  • Alle verpakkingen dienen uit minimaal 35 procent gerecycled materiaal te bestaan.

Hordijk Verpakkingen heeft het Plastic Pact ondertekend.

Zijn alle artikelen vrij te bestellen?

Alle artikelen in onze online catalogus zijn vrij te bestellen. Verder maken we ook maatverpakkingen. Deze zijn exclusief ontwikkeld voor de klant. Wilt u weten of een bepaalde verpakking vrij of juist exclusief is? Vraag het onze customer services of verkoopcollega’s.

Waar kan ik terecht voor een bestelling, vraag, afroep etc.?

Hiervoor kunt u terecht bij onze afdeling customer service. Zij staan klaar voor al uw vragen. U bereikt ze via hviz@hordijk.nl of telefonisch: 075 653 63 53.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief